Hemsidan

Vad är det med folk??? De som har klagat seriöst till styrelsen på den nya hemsidan borde fan hängas ut med bild och namn och telefonnummer. Visst den nya sidan var långt ifrån klar men det kändes ändå som att det viktigaste fanns där. Ny info om saker som händer i föreningen ploppa upp titt som tätt, gästboken var klar och bloggen hade fått sin plats vad mer behöver en sida så här på vinterhalvåret? Nä ut med den nye sidan och jobba vidare med den under tiden och ni som inte tycker det är så bra kan dricka gips.

Trodde Kurt skulle få ett helvete efter förra bloggen men det verkar som Torekovs styrelse har annat i tankarna just nu...

Undrar om Kalle och Hanna har det bra i Thailand......

Faster sms mig fräckisen hon drog för mig på årsfesten, kom ju inte riktigt ihåg den men minns att jag skratta mig blodig... På det hela taget så kan man väl säga att allt blir lite roligare när man har en kvarter innanför västen... Bedöm själva:

Pojkvännen låg i sängen (vi kan kalla han för Dan...) tillsammans med hans flickvän (ja då får vi väl kalla henne för Marie). Efter ett par minuters tystnad knackar han Marie på axeln och frågar
 -Nu när ungarna har flygit ut.. hm..vi ska inte... öh... vi ska inte "mysa" lite?
- Nä minsann, jag ska till gynekologen imorgon så jag vill vara någorlunda fräsch.
Dan vände sig om och försökte sova men efter några minuter vänder han sig om igen
- Du
- Mm
- Du ska väl inte till tandläkaren imorgon.....

Namnen kan jag väl erkänna att Faster inte hade med i sin version...

Kalle som kom hem idag från Thailand behövde vara ledig imo, jetlaggen som spökade...

Haha roligaste med fräckisen är att flickvännen ville vara "någorlunda" fräsch....

Magnetröntgades i måndags och får besked nästa vecka om knäet håller för mer fotbollsspel, enligt knäexpert Lars Wahlström såg det inte jättebra ut.. Både menisk och bakre korsband var sådär och visar inte röntgenbilderna något positivt är nog risken att jag har gjort mitt i FIFs tröja. Jag som var så nära topp 10... Känner mig lite som Tomas Fogdö, en annan som fick lägga av alldeles för tidigt... Blir väl att man får sitta och ducka för Larrys ispåsar nästa år..

Och nu till något riktigt vackert, en liten dikt som får oss att må bra så här i höstrusket....




haha Romeo Olsson.... Släkt till dig Inga eller...

På tal om fräckisar så kommer här lite torra historier från det omåtligt populära tv programmet "Har du hört den förut"... Vilket program det var... Nostalgi mina damer och herrar:    



Godnatt på er....

Årfest, Johan Maas, Faster Maries fräckis och så en gästskribent

 Förslövs egen fotbollsgala gick av stapeln i lördags med Johan Maas som Förslövs Zlatan och jag själv som en påklädd Jessica Almenäs... Vaknade på lördags morgonen med inställningen att ikväll ska jag jävlar inte upp och prata en massa skit i micken... funkade bra första halvtimmen... Jaja tog inte sönder några priser iallafall...

Lite punkter från förslövsgalan:
-Johan Maas fick det nyinstifftade priset Rydells Hederspris.
-Jonas Höjman blev hyllad för sin fina spinningrumpa.
-Faster Marie blev kickad som Rydells kuttersmycke under prisutdelningen
-Bord 17 var nära att bli utslängda från festligheterna. Medelålders män o kvinnor ska inte dricka läkarsprit.
-Bonta fick bukt på sin analklåda...
-Ronny bjöd på Zingo... (lite misstänksamma miner från personalen när Rydell beställde den tredje kannan kaffe..)
-Kalle Engdahl stal Ingas taxi...
-Faster Marie drog den värsta fräckis jag någonsin hört.. (fan att jag inte kommer ihåg den)
-Danne tog ut all sin bitterhet på Rydell (svagt)
-Bogren meddela Simon att han nu är vice VD på Gullbergs
-Sebbe drack 4 flaskor lättöl (a 40:-) innan Krettan fråga varför dricker du lättöl...
-Thomas lova att lägga ned käppakriglaget och satsa på fotbollen... (tror jag har ett minne av det iallafall...)

Och Hajen som inte trodde jag kom ihåg ngt....

Vill passa på att tacka Tomas, Inga, Danne, Lennart och alla andra i FIF för 2008 och för en trevlig fest.

Nu jävlar mina damer och herrar är det världspremiär i bloggen.... Förra veckan ringde VKs egen Robert Laul till mig och fråga om han kunde få skriva ett par rader i bloggen och det kan man ju inte tacka nej till. Vi har haft några duster både på fotbollsplanen och i gästböckerna jag och Kurt men nu är vi vänner och här kommer Kurts egna synpunkter om sammanslagningen av Torke/Båstad. Jag vill verkligen poängtera till dem som tar illa upp att detta är KURTs ord och inte mina så vill ni gnälla gör det på VK hemsida... Men nog har han en och annan poäng.... Håll till godo gott folk:

 

Båstad/Torekov fotbollssamarbete

Ryktet säger att vi nästa år kommer få se ett fotbollssamarbete mellan Båstad och Torekov. Prins John, Sir Vääs, och Sheriffen av Nottingham i Båstads randiga tröjor. Hmmmm, var har jag sett det förr?

 

Tanken verkar vara att hälften av matcherna ska spelas på Torevi och hälften på Örebäcksvallen. Skulle dock inte förvåna mig om det i slutändan bestäms att alla matcherna ska spelas på Torevi ändå. Laget ska ju trots allt bara heta Torekov….

Kunde de inte kommit på något bättre lagnamn förresten? Hade de frågat mig hade jag haft massor på lur: Konstgjordandning IF, Spelarnisåpröjsarvi IK, eller kort och gott Vääs GIF.

Själv upplever jag samarbetet som något märkligt, då det verkar som om Båstad redan glömt bort varför de blev av med spelarstommen som lyckades ta sig till Division 3 för ca 5 år sedan. Då kom nämligen Torekov och viftade med tusenlapparna, brandskattade Båstad på deras bästa spelare och lämnade klubben åt sitt öde i Divison 4 (som snabbt blev division 6). Nu upplever man själv spelarbrist och kommer krypande tillbaka för ett nytt ”samarbete”.  Likt en blåögd bebis som tror på en ljusnande framtid i en högre serie tackar Båstad ja.

 

                                                  

 

 

Det finns säkert goda sidor med detta samarbete också, men det som får mig att tvivla är det faktum att både Torekov och Båstad alltid haft inställningen att man vill spela i en högre serie än vad man egentligen har spelarmaterial till. Det är precis som om man tycker man är lite finare än övriga klubbar på Bjäre, och därför måste ha ett lag som också är bättre. Detta mål brukar uppnås genom att värva spelare från annan ort, och även om det ständigt förnekas så anar man nog att det finns en viss form av ersättning inblandad.

 

 

"Det börjar bli för dyrt att driva en fotbollsklubb, både när det gäller spelare och anläggningar"  Stefan Johansson Rehn, ordförande i Båstads GIF:s fotbollssektion

Och det är här problemen kommer in. För det tar inte lång tid förrän cirkusen är igång. Snabbt blir det en självklarhet att få betalt för sitt fotbollsspelande. Fler och fler begär plötsligt ersättning i olika former för att spela fotboll. Det börjar med småsaker som att slippa betala skorna och slippa betala årsavgiften och slutar med att man begär pengar för att överhuvudtaget spela. På den här nivån borde man skämmas om man begär pengar för att spela, men så länge det finns klubbar som tvunget vill spela på en högre nivå än vad man borde så kommer det bara bli värre. En sund idrottsförening drivs till största delen av dess medlemmar. Medlemmarna bidrar med pengar i form av medlemsavgifter, och belöningen för medlemmarna  blir att få spela fotboll!

Låt drivkraften vara att få spela ett Bjärederby en solig junidag med 600 åskådare, och låt spelarna vara från Bjäre och inte ett gäng vandringspokaler som spelar för pengarnas skull.


JOHAN MAAS SKA FAN HA PRIS PÅ LÖRDAG

Ny hemsida och en väldigt modern sådan. Riktigt bra jobbat Niklas och Kaj. Och tack Ove för att du påminde om en länk till bloggen, ville liksom inte själv hojta om det...

Jag har ett par förslag till webmastern angående hemsidan, suger ideérna eller de är omöjliga att genomföra kan ni alltid köra med: Rydells blogg är det sista jag någonsin kommer att läsa hellre läser jag en sönder...... ellos katalog.

1) Ett litet bildarkiv med gamla lagfoto från förr. Det hänger ju massor med gamla lagfoto på väggarna i klubbstugan, scanna in och lägg ut. Typ alla Gothia Cup fotona... Sen finns det säkert en massa foto hemma i stugorna som man kan låna och skicka in på hemsidan. Kanske även kan lägga ut gamla tidningsurklipp? Vem vill inte se Leif Larsson i helbild från Engelholmaren 1986

2) Förstår att jag är lite ute och fantiserar här men tänk om ngn ville ställa upp och filma våra matcher, man kunde då ha highlights från senaste matchen med mål, tacklingar och magiska inkast från Havrefrasmannen... Skulle kunna tänka mig att en viss Pära hade gillat det, en som inte kunde se matchen live. Nog inte det lättaste att genomföra men ville ändå ta upp det.

3) Slut på ideér....

Årsfest på lördag och man undrar ju alltid om det kommer några fan till mig...

Var på ultraljud idag, rätt fantastisk sak det där... såg tyvärr inte ut att bli någon ny Liverpool spelare verkar mer som en Bjärelagsspelare... Sjöng en Liverpool ramsa för magen men inte en min från fostret, börjar redan bli orolig över vad jag har satt till världen...

En klassiker vi minns: "DU jag är inget större fan av dig så mig behöver du inte prata med"

Kunde man räkna ut med röven och en kulspetspenna att jag hade feminina spermier i pungen...

Vi går vidare och veckans klipp ska nog inte ses av känsliga personer.... och börja för allt i världen inte hoppa stavhopp...

 

OS när det är som bäst...

Tillsist vill jag bara säga att kom i tid till årsfesten annars får ni era fiskar varma av en viss uggla...

Gerrrrrrrrard

1-1 Gerrard (94)..... Rättvist och solklar straff!!!

Sitter här med min kära sambo och väntar på valvakan... Fan vad vi har det bra, jag o Larry...

Gerrard är ju etta på bollen och får sen knuffen i ryggen... Solklart

Ombyggnaden av bastun till klädförråd går riktigt bra. Igår kom den nya färgen upp på väggarna vit/grå blev färgen, Inga valde, påminner mycket om Sapps hårfärg.

Hur kunde Martin Hansson missa straffen när Madrid spelaren fick bollen på handen??? Bedrövligt...

Var inne på VK:s hemsida och kolla lite och Kurt hade kommenterat min blogg, kul att han gör reklam för den...

På tal om VK måste jag säga att Per Lindström är den mest överskattade människa som jag någonsin träffat...

BP borta vid ABG kiosken har fått en liten ansiktslyftning. Nya skyltar en ny ingång men fortfarande BP i morfars ögon.. Kan nu bara Thomas stämma i bäcken och tvinga Arvid att klippa sig har Förslöv fått en riktigt fräsch mack..

Dagens You Tube klipp får tankarna återigen på Per Lindström



Tillsist vill jag dela med mig av den underbara bild på Mats Pära Persson... Bilden är förmodligen tagen strax efter träning och Pära är mannen längst fram. Stort att man på den tiden träna med glasögon, fast det är klart har man så små och smidiga glasögon var väl det inga problem... Frågan jag ställer mig är det inte långe Lars Mårtensson till höger?? Denna fotbollsplanens motsvarighet till schackens bonde. Till vänster är det iallafall FIFs gamle ordförande Håkan Nerblad med en något tyskinspirerad porrfilmsmustasch... Vem gubben i lådan bakom Pära är har jag inte en aning om, någon som vet?



Gerrard Gerrard he´s scouse and he´s fucking hard, he´s Steven Gerrard...