Rydell V13

Denförbannademellanslagstangentenärsönderigen…. 

2 veckor senare… 

Det var ju helvete vad det tar långt tid att reparera en förbannad tangent men nu är den lagad.. Det börjar dra ihop sig i div 5 fotbollen och allt ska avgöras i ett derby på söndag mot V-Karup. Östra möter Bjärnum borta och måste vinna stort om vi lyckas slå VK för att ta den sista kvalplatsen till 4:an. För vår del gäller bara en sak och det är att slå VK på söndag och jag hoppas att förslövsborna går man ur huse och stöttar oss. 

Det har ju varit en del derby mot VK genom åren. Jag själv har väl spelat en sisådär 25 st och det man minns bäst var väl när Stefan Lundqvist gav sig på att skalla Lars ”enbrabitöver2m” Mårtensson på hakan (han kom inte högre). Domaren, som dagen till äran var ingen mindre än kanske den sämste domaren som dömt i ett par svarta shorts, Stig Andersson visade ut Stiffe utan att blinka.
Ett annat minne var när Chrille ”Zlatan” Andersson kapade någon stackars liten Lindströmmare ute på kanten och man hör från en något irriterad VK åskådare: ”De kallar han Zlatan men det hade passat bättre med slåttern..” Priceless……. 

Liverpool har börjat att röra på sig i PL. Den röda maskinen med det bästa anfallsparet i hela ligan, Bellamy och Kuyt, kommer att bli ruggigt farliga i år. Har man sen mittfältare som Gerrard, Alonso och Sissoko kommer de förmodligen att ta hem CL också av bara farten. Har lite svårt att se något lag som kan hota dem.  

Det är ju fan vad Seinfeld är bra, har nog inte sett ett enda dåligt avsnitt. Tack femman för att ni visar det igen.  

Konstigt att när man släpper en riktig brakare så är man äcklig men när tjejer släpper sig har de bara problem med magen… 

Var och tittade på Grevie-Hjärnarp i söndags. En bra div 6 match där gamle FIF legenden Ronny Nilsson gjorde som han alltid har gjort på en fotbollsplan först en iskall straff och sen drog han på sig 2 varningar och fick lämna planen… hörde Coxi skrockande på andra sidan, ……….ha………. det är min paug.
Grevie redde i alla fall ut stormen och spelar nu i femman nästa år. Bara tanken att möta Larry igen nästa år får en att verkligen hoppas på fyran.  

Sitter och tittar på Inter – Bayern på TV 6 och det är skönt att se att plingmaskinen funkar för det rög till direkt med pling från Anfield… Crouch 1-0 Liverpool 

Satt och fundera på ett Bjäre lag och vilka som skulle ta en plats i det. Så jag tog friheten att plocka ut ett allians lag från alla klubbar på Bjäre utom Torekov för det finns inga Bjärepaugar som spelar där. 

Mv: Oskar Lundvall, FIF 

Vb:  Christoffer Mackelberg, VKIF
Mb: Daniel Campert, BGIF
Mb: Simon Josefsson, FIF
Hb: Jonas Höjman, FIF 

Vm: Niklas Lindström, VKIF
Im: Jakob Paulsson, FIF
Hm: Per Lindström, VKIF
 
Va: Anton Hjalmarsson, VKIF
Ct: Mattias Persson, GGIK
Ha: Sebbe Paulsson, FIF 

Detta lag hade fan slagit ÄFF…  

3-0 till Pool nu och det var Crouch igen, tänk att vi har världens bästa anfallspar och så går bänknötaren Crouch in och dominerar cheeses vilket lag.. 

Ct är självklart förkortning av Center Tank ni som inte förstod det. 

Veckans märkligaste händelse skedde i måndags middag precis efter kl 13, då utan förvarning ringde Borre mig. Hm riktigt märkligt… 

Efter många turer fram och tillbaka har nu Mart och Maria hittat ett namn till sin lilla dotter och efter en viss envishet från Marias sida så döps flickan efter hennes yngre bror och får namnet Banana Engdahl… 

Eftersom jag inte har hittat någon bild på Inga så klarar hon sig från Lika som bär även denna vecka men är det någon som har en bild på henne får ni gärna skicka den till mig på
[email protected]


66007-17


Rydell V12

Jaha det var den sommaren det och nu väntar vi med spänning på jultomten. Men innan det har vi en underbar höst att se fram emot med mycket regnrusk, kalla morgnar, gåsafotboll och kanske kanske ett litet kval. Fan vad jag hatar att skrapa bilrutor.  

Fotbollen i sommar har väl varit lite upp och ned. Det började bra när ett hårt kämpande FIF vann borta mot Klippan och detta utan Rydell. Märkligt. Sen kom Rydell tillbaka och bar upp FIF till en ny nivå… öh.. ja  nog om fotboll det finns ju faktiskt viktigare saker här i livet.    

( 48 min senare ) 
Hm undrar om det finns en batteridriven bilrutsskrapare, måste kolla Klas Olsson katalogen. 
( 23 min senare ) 
Nix det hade dem inte.. 
( 12 min senare ) 
Eftersom jag inte har något att skriva om så går vi tillbaka till fotbollen. Måste säga att hela den här Zlatan, Mellberg, Chippen historien är otroligt pinsam. Om man nu ska bryta mot Lagerbäcks hårda regler så kan man väl göra det med lite klass. Att gå på krogen och fira lille Olofs födelsedag med lite tårta och saft och sen komma tillbaka NYKTRA redan klockan 1 är ju fruktansvärt pinsamt. Nä tacka vet jag de tre hockeyspelarna som inte bara gick ut och blev lite laddade utan även fick ett hugg som de drämde på. Och alla minns vi legenden Peter Åslin som under ett VM var så laddad att de fick köra hem honom i rullstol. Man vad gör de små fotbollsgrabbarna? Jo de smyger ut från samlingen och kommer hem redan kl 1, NYKTRA, utan brudar och inte ens en liten Nylander lina i sig. Man brukar jämföra dagens fotbollsstjärnor med rockstjärnor men det var inte mycket Pete Doherty över detta lilla felsteg. Känns lite som Mellbergs bästa kompis kapten Ljungberg hade något med den hårda domen att göra…  

Intressant utveckling det svenska landslaget har gjort det senaste halvåret. 

Mars: ”Känns att om vi har lite flyt kan vi mycket väl skrälla i VM och kanske t om vinna det” 

September: ”Vi gjorde kanske inte en jättebra match men vi är nöjda med de tre poängen vi fick mot Lichtenstein” 

Suck….  

Man måste ändå ta för givet att är man svensk förbundskapten så kan man det här med fotboll, eller? Ett par saker som får en att börja undra.Hur kan man inte släppa fram Kalle Svensson i en match som mot Lichtenstein?

Obegripligt.
Hur kan man spela med 5 defensiva spelare mot ett lag som har en anfallande kraft? Obegripligt.Och när han bytar in Anders Svensson varför i hela världen tar han inte ut Linderot istället? Försökte han säkra poängen eller? Jag är inget större Anders Svensson fan men i matcher mot riktigt dåligt motstånd måste Lagerbäck kunna släppa på bromsen och spela med två kreativa spelare på mitten.  Nej jag säger bara Avgå Lasse och in med en ny frisk fläkt, någon som alla har respekt för. Jag säger bara:Tommy Henningsson for President 

På tal om något helt annat vad tänkte de norska översättarna på när de började kalla Tarzan för Skogs-Harald…. Ha ha ha stackars alla norska barn. 

Min gode vän Malmö-Nicke var i lördags tillbaka till sitt vanliga jag igen efter sommaren. Ni som inte vet det har Nicke varit på ett overkligt glatt humör hela jävla sommaren och råga på allt har han lyckats att smita undan bakfylle mannen söndag efter söndag. Men i lördags var han tillbaka i gammalt gott slag sittande i en hörna med fingrarna i öronen eftersom de spelade alldeles för hög musik på festen.
.66007-14

Ni som undrar om jag har träffat en ny vän i Malmö-Nicke kan jag meddela att det är samma gamla Borre som brukar smita in genom häcken på A-lagets matcher…  

Snart är dags… att stå där med mössa och handskar och skrapa den förbannade rutan.  

I helgen är det Gögabo festivalen ute i V-karup, man har lyckats att få ihop ett starkt startfält med Wisex, Kurt-Hagers, Sten & Stanley och inte minst det nya pojkbandet Per-Lindströms. Per-Lindströms spelar på lördag kl 23 på stora scenen ni som är intresserade av lite go gubbrock blandat med sköna ballader. 

Det regnade lite i slutet på förra matchen va? 

I höstens första lista har jag valt ut de 5 kändaste personer jag har sålt eller reparerat golfklubbor till. 
5) Magnus Arvidsson
4) Big Brother Larsa
3) Johan Maas
2) Staffan Lindeborg
ien) Stisse ( ha ha tänk han på en golfbana )
1)     John ”Faxe” Jensen 

Gick ett rykte att Kalle Engdahl har varit hemma i två veckor på semester. Enligt Krettan sågs han handla mat måndagen den 5 men förutom det är det ingen som har sett till honom. Förmodligen Krettan som ser i syne igen… 

Tillsist veckans Lika som bär och jag vill varna känsliga läsare att håll för den vänstra bilden…
66007-15