Rydell blogg V5

Man får vara med om mycket när man spelar fotboll på vår nivå. I lördags var det alltså match i Ignaberga. Att bara hitta till Ignaberga krävs både karta och kompass eller i vårt fall en Jonas Höjman som hade åkt förbi orten 2 miljoner ggr när han plugga konst i Kristianstad. Jag kan säga att hade Ola Olsson med sitt lokalsinne ( han hittade varken till eller ifrån Eskilscupen de 8 åren han var pojklagsledare ) varit lagledare hade vi aldrig kommit till matchstart.  Väl där bytade vi om i ett hyreshus inte helt olikt Kal beddas hus. Matchen var jämn i 7 min sen började Ignaberga spelarna att gå på knäna vilket gjorde matchen allt annat än spännande. Efter 90 min stod det 9-1 till FIF efter bla 1 mål av Ted Nilsson. Men det är inte den stora vinsten eller Sebbes hattrick vi minns utan att Borre dök upp vid sidlinjen som enda FIF supporter… stort Niklas.

Vet inte om Larry läser min blogg men om du gör det Larry så måste jag fråga dig hur det gick i semin mot Liverpool? He he jasså ni förlora.. det suger..

Hur i hela friden hittade Borre till Ignaberga?

Tobbe Dyngas dam Åsa var lite upprörd förra veckan för att hennes favoritprogram Mork och Mindy inte var med på listan. Förlåt Åsa men inte ens Robin Williams kunde rädda den bedrövliga serien.

Veckans lista:

Tom Cruise 5 bästa filmer ( Ok lite bögvarning att lista Tompas bästa men jag gillar han så fuck off )

5: Cocktail ( såg inte lika fräckt ut när man själv försökte jonglera med 5 liters dunken innan man blanda en god juicagrogg)
4: Coktale ( tror inte Tompa är med i den men jag kunde inte låta bli att ta med den...)
3: Född den 4 Juli ( Ruggigt bra krigsdrama )
2: Mi2 ( Coolaste motorcykelstunten som finns )
ien: Mourinhio ( han kanske inte har med Toms filmer att göra men han är bedrövlig)
1: Top Gun ( Vem fan spelar beachboll i jeans? Jo kungen Cruise)

Kan väl säga att fast Tompa (Tom Cruise inte Hålihuvet) är min idol kommer jag inte äta någon moderkaka...

Blir en något kortare blogg denna veckan för jag måste upp tidigt i morgon ska till tyskland och köpa… öh vingummin och tic-tack..

Fattar fortfarande inte hur Borre kunde hitta dit..

Hm kanske ska döpa min son till Mork… eller kanske Skryffe? Svårt, det är ju två bra namn..

66007-6


Rydell blogg V4

Då var serien igång och första matchen mot Östra Ljungby blev väl inte riktigt så rolig som vi hade tänkt. Östra spelade klassisk engelsk 80-tals fotboll med mycket långbollar och ett stabilt 8-manna försvar. Trots en massiv press i andra lyckades vi inte komma ifatt de tappra mupparna… Jag säger som fotbollsoraklet Jens Lindfors: serien är lång.. Märks att han har bott i London ett tag för Jens har verkligen mognat och kommer med smarta inlägg i alla diskussioner. Hoppas att alla som känner Jens förstår den fullständiga ironin i förra meningen. Det var väl inte helt oväntat att det blev förlust i måndags med tanke på hur svårt Förslöv har haft mot Östra genom åren. Jag har under mina elva år i A-laget alltid haft så förbannat svårt mot just Östra, det har blivit lika svårt att slå dem som att vinna Tipsrundan på Förslövs julskyltning när familjen Höjman är med i tävlingen…

Sitter och tittar på Playboy Mansion, ännu ett topprogram på kanal 5, och man måste säga att Hugh Hefner har det rätt bra…

Undrar om Inga fortfarande är sur att jag och Kalle beställde gymnastikfilm på hennes rum i Rostock?

Trodde aldrig jag skulle säga det men det suger att behöva spela på gräs på lördag, allt annat än konstgräs borde förbjudas.

Påsken är över och jag missade påskharen i år igen. Exakt vad har påskharen för funktion? Kommer han med påskägg? Kommer han med presenter? Har aldrig sett farsan gå iväg för att ”köpa tidningen” på påskafton och sen komma tillbaka som en jättehare. Hade han något med Jesus korsfästning att göra? Det är inte så att jag läser Bibeln varje kväll men borde man inte ha kommit ihåg om en hare hade spelat en stor roll de sista dagarna i Jesus liv. De kanske åt sprängd hare under den beryktade sista måltiden. Har förresten gjort några egna forskningar om just den sista måltiden och det visade sig att Jesus, som var en dåtidens Mikael Persbrandt, blev bra dragen under kvällen ( han skyllde senare detta på att han ätit dåligt under dagen och att det serverades Hallands fläder på festen). Jesus och lärjungarna drog senare vidare först till Torstens och sen Bahnhof där Jesus minne tar slut. Han vaknar sen upp i en grotta utanför Klitterhus med en bakfylla värre än Görans bowlande.. Eftersom han visste att Maria Magdalena hade lite målningsprojekt hemma i huset stannade han i grottan i tre dagar innan han gick hem. Tyvärr sprang han på två romerska soldater utanför Saloon när han var på sin väg hem och de grep honom. Han hade visst urinerat utanför Bahnhof tre dagar innan.. Och detta var för 2000 år sen så det hjälpte inte att Jesus försökte med klassikern det jag inte kommer ihåg har aldrig hänt.. Straffet blev som ni alla vet korsfästning. Som ni ser har jag gjort noggranna efterforskningar men någon hare hittade jag aldrig. Hoppas John Liljeblad läser min blogg så han kan reda ut detta.

Kom att tänka på en grej efter min straff i måndags. Att lägga en straff löst mitt i mål är lite som att ragga på Bahnhof, om inte motståndaren redan ligger utslagen i ett hörn så får man aldrig scora…

Ett nytt inslag i bloggen är en gammal Rydell klassiker och det är Listan. Ni som vill få riktig Listkänsla kan nynna refrängen till Life is Life när ni läser den. I veckans lista kommer jag ranka de 10 bästa komediserierna genom tiderna. Kom gärna med inlägg om jag glömt någon gammal klassiker.

10:      Tredje klotet från Solen ( Underbar serie med John Lithgow i högform)
9:         Chers ( Klassiker som alltid är bra, första rollen för Kelsey Grammer som Frasier Crane)
8:         Spin City ( Den enda serien som har fått Sebbe Paulsson att gråta…)
7:         M.A.S.H ( Hade jag varit 10 år äldre hade nog denna toppat min lista)
6:         Scrubs ( Sjukhus sitcom som kissar på Cityakuten)
5:         South Park ( MMMMMKKKKKKKKEEEEEEEEEEYYYYYY)
4:         Svarte Orm ( Rowan Atkinson och den något korkade prinsen, som är magiskt lik Fredrik Andersson, är helt lysande)
3:         Friends ( Tror faktiskt att Sebbe har släppt en tår även av denna serien.. )
2:         Simpsons ( Personlig favorit är den något hatiske skotske vaktmästaren, skrattar man inte åt honom har man fan ingen humor)
i en ( Inte ens Nära, för er som är Rydell listan rockies): Rena Rama Rolf ( Hjälps inte att det är Kalles favorit)

1:         Seinfeld ( Kommentar överflödig)

Kan nu tänka mig att Stisse eller någon annan stofil tänker Jaha men var fan är Albert och Herbert… Ledsen men den kom inte in på listan trots att den var bubblare i förra vecka…

Innan vi går in på lika som bär kan jag meddela att Jonne ”Havrefrasmannen” Höjman tog på sig hela ansvaret för förlusten i premiären och bytar nu om inne hos juniorerna…

Fan jag glömde Frasier…

66007-6



Rydell blogg V3

Vi börjar bloggen med att reda ut ett par saker efter lördagens bowling. Göran, som varit bitter för Skalle-Per bilden i två veckor, har nu bevisat inför A-laget att Bowling inte förekom i Mattisborgen.. Trots att sjundetränaren Daniel Henrysson gjorde allt för att stötta Göran och ge honom små tips under kvällen kom han inte över 100 gränsen. Rydell och Borre gjorde upp inbördes med en öl i pris, att Rydell skulle vinna var väl ingen skräll men att det skulle bli en sådan utkissning trodde väl ingen. Oddset för Rydell låg på 1.34 på Jonnes illegala. Lagmässigt slutade bowlingen med överlägsen seger till Rydell, bröderna Paulsson och målvakta Matte. Det var stort bowlinggodis på vinnarbanan…

På tal om Mattisborgen, vad i hela friden tänkte Rumpnissarna på när Ronja brakade igenom deras tak med hennes jättefot ( hon hade stl 37 vilket inte är så stort men för de små nissarna var detta som Johan Anderssons 48:or ). De ser alltså denna fot som är större än hela deras vardagsrum och kommer på tanken att vi hänger vår lille nyfödde mininisse ( tror han döptes till Matti Höjman lite senare i filmen ) på foten… -Häng den på storfoten, häng han på storfoten… Måste vara den roligaste filmkommentaren genom tiderna

Varför kallar du dig för Rydell undrar många och svaret har ni här: Det är så här att ovanför min plats i omklädningsrummet hänger en tavla med en bild på Sven Rydell iklädd dynamo byxor ( ni som inte vet vad dynamo byxor är kan ni fråga Stisse eller Sapp som var med under den tiden man använde dem ). Sven Rydell är den svenske fotbollsspelaren som har gjort flest mål i landslaget genom tiderna, med 49 mål på 43 landskamper har han ett snitt som bara legenden Leif Larsson kan matcha. Han har gjort 9 hattricks under de 43 matcherna, det snabbaste tog 5 min… rätt imponerande. Hm Rydell är kanske inte rätt spelare för mig att jämföra mig med kanske ska döpa om bloggen till Mild My side of the case..

Häng den på storfoten… ha ha ha ha

Pga utebliven information från Erik på lyngen blir det ingen anekdot denna vecka. Jag ringde upp honom och han svara som vanligt 50179 ( den riktige urförslövaren skiter fullständigt i 4:an ) men tyvärr hade han inte tid att prata för han skulle till BP och köpa Engelholmaren..

Mycket Ronja Rövardotter denna vecka men hade inte Vildvittrorna silikonbröst? Har ett svagt minne att jag tänkte sist jag såg filmen Det är ju några jävla fåglar så lea men fan rätt tajta bröst..

Tillsist hur i helvete kan man få mörkt navelludd av en vit T-shirt? Spelar ingen roll vilken färg man har på tröjan nog fan får man grått ludd i naveln, jag begriper det inte.
Lika som bär:


66007-4

Rydell blogg V2

Ok då var det en ny vecka och en ny blogg. Va fan betyder blogg förresten?? Ngn som vet får ni gärna skicka i ett svar på det. Och vem i hela världen kom på ordet blogg??? För mig låter blogg som den raka motsatsen till ränneskit… Har fått en hel del positiv respons från folk som läst bloggen i veckan. Kaj som får äran att läsa den först tyckte att han inte  haft så roligt sen hans ömma moder fastnade med brösten i mangeln…. Vilket leder till en hel del frågor, för det första hur gammal är Kaj egentligen, ja menar han ser ut att vara någonstans mellan 59 och 74 vilket borde innebära att hans mamma i alla fall är en bit över 80 år. Och hur många 80 åriga gamla damer står på Ängahällen och manglar topless??? Snacka om krutkärring… Detta kommer förmodligen att bli bortraderat av Webmastern..
 
Veckans snackis har ju annars varit Stisses aprilskämt, att medelmåttorna från London skulle komma till Forslov och Bjarevallen på träningsläger ( Ops jag glömde prickarna, skit samma ingen som märker). Ett lyckat skämt som nästan gick hela vägen om inte Havre Frasmannen hade upptäckt de där försmädliga små prickarna.. Tyvärr fick Rydell reda på att det var en bluff EFTER han berättat det för hela MM, hela Torstens och hela Nicks….

Bara nu inte Kajs mor har Internet…

Bowling för seniorerna på lördag vilket borde innebära en jävla massa strikar ( läs öl)  mer om det i nästa veckas blogg.

Får man hängbröst om man manglar dem??

Undrar om det är någon som har hört uttrycket ”Nej det går inte för jag har flickvän där hemma…” på Oslofärjan??

I veckans anekdot från Förslöv är det faktiskt Epa-Olle som är igång igen och denna gång har han tagit traktorn till stan (Ängelholm) för att handla på bolaged (systembolaget alltså). Vilket inte var så vanligt i Förslöv på den tiden eftersom länsman Jonsson inte brydde sig så värst mycket om allt vad hembränning hette.. Epa-Olle kom i alla fall in till bolaget och går fram till kassan
- Ja, hej jag ska ha födelsefest till helgen och vet inte riktigt vad jag bjuda på.
- Du kan ju alltid ta lite gin och vodka, sa kassörskan
- Ja det låter bra, jag tar 3 flaskor av varje, har ni något mer? Epa-Olle var inte den som snåla när den vankades fest.
- Lite whisky kanske och Cognac?
- Ja jag tar det också, ta två av varje något annat man behöver?
- Hm lite svårt att säga, hur många kommer på festen?
- Jo vi är tvau stycken det är jag och min bror….

Ett meddelande till alla seniorspelare: Glöm nu inte att betala den här medlemsavgiften för vi vill inte reta upp Inga. Hon är som Dickov i Blackburn Rovers, född förbannad… På tal om Blackburn här kommer veckans lika som bär…

Lika som bär:
66007-3